Itt mindent megtalálsz

Saláták

Ha a salátákat úgy készítjük, hogy alapanyagaik a darabolástól eltekintve, nyersek maradnak, megmaradnak a bennük lévő vitaminok, olajok hozzáadásával pedig nem csak ízletesebbek, zamatosabbak, hanem a szervezetünk számára fontos anyagok, a vitaminok felszívódását is megkönnyítjük. A saláta-alapanyagok főzésük közben főleg a C-vitamin tartalmukat veszítik el, ezért csak a szükséges ideig főzzük, vagy pároljuk. Viszonylag magas tápértékük és nagy vitamintartalmuk miatt, az egészséges táplálkozás, a feljavító, és diétás étkezés nélkülözhetetlen kellékei. Nagyon változatosan készíthetők, ha az alapanyagok ismeretében, és a családtagok ízlését ismerve, szinte néhány perc alatt készíthetünk változatos reggeltől estig fogyasztható ételeket.

Szavazás

Mikor eszel salátát?

Akkor mikor eszembe jut. (5)
50%

Csak alkalmakkor. (1)
10%

Hetente. (0)
0%

Szinte minden nap. (4)
40%

Összes szavazat: 10